AMD, toplumun karşı karşıya olduğu en zorlu problemleri çözmek amacıyla çalışan ve küresel araştırmacılara yardım eden yüksek performanslı bilgi işlem fonu olarak tanımlanan AMD HPC Fund’ı 7 petaflop süper bilgisayar ekleyerek büyütüyor. AMD HPC Fund, artık Xilinx Heterogenous Accelerated Compute Clusters (HAC) programına entegre edilecek. Bu sayede araştırmacılar, AMD EPYC™ işlemcilere, AMD Instinct™ hızlandırıcılarına, Xilinx Alveo hızlandırıcılarına ve Xilinx Versal ACAP’lere daha kolay erişebilecek. AMD, bu hamleyle iklim değişikliği, sağlık hizmetleri, ulaşım, büyük veriler gibi alanlarda yapılan araştırmalara katkı sağlamayı hedefliyor. Bu yeni katkı, AMD tarafından bağışlanan toplam bilgi işlem kapasitesini Mayıs 2022 itibariyle piyasa değeri 31 milyon doları aşan 20 petaflop’un üzerine çıkarıyor.
Yeni katkı, AMD tarafından bağışlanan toplam bilgi işlem kapasitesini Mayıs 2022 itibariyle piyasa değeri 31 milyon doları aşan 20 petaflop’un üzerine çıkarıyor. Ek bilgi işlem kaynakları, araştırma kurumlarına COVID-19 ve diğer hastalıklarla ilgili tıbbi araştırmaları hızlandırmak için bilgi işlem kaynakları sağlamak üzere 2020’de kurulan AMD COVID-19 HPC Fonu’nu temel alacak. AMD Başkan Yardımcısı ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Papermaster, “Yüksek performanslı bilgi işlem kaynaklarının içgörü ve keşif süresini büyük ölçüde azalttığı bilimsel bir bilgi işlem devrimine tanık oluyoruz. AMD HPC Fonunu COVID-19’un ötesine genişleterek, öncü bilgi işlem gücünü en çok ihtiyaç duyanların, dünyanın en zorlu problemlerini çözen araştırmacılara emanet ediyoruz” dedi.
AMD 8 ülkede 28’den fazla kuruma destek veriyor
AMD bugüne kadar sekiz ülkede 28’den fazla kuruma bilgi işlem sistemleri veya bulut tabanlı bilgi işlem kapasitesi bağışladı. Yaklaşık 6 bin araştırmacı projeleri için AMD teknolojilerinden faydalandı. Verilen bu destek sonucunda, COVID-19 aşılama oranlarındaki ırk ve etnik kökene göre eşitsizlikler ve meme kanseri sınıflandırılmasındaki iyileştirmeler gibi önemli konular hakkında şimdiye kadar 55 makale yayınlandı. AMD’nin Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Uluslararası Kamu İlişkileri’nden sorumlu Kurumsal Başkan Yardımcısı ve AMD Vakfı Başkanı Susan Moore ise, “Yüksek performanslı ve uyarlanabilir bilgi işlem alanında lider olan AMD, topluluklarımız ve gezegenimizin yararına çığır açan araştırmalar yürüten kurumları desteklemek için benzersiz bir yeteneğe ve fırsata sahip. AMD HPC Fonu, 2025 yılına kadar STEM eğitimi, bilimsel araştırma ve geleceğin işgücü için AMD teknolojisinden ve hayırseverlik girişimlerinden 100 milyon insanın yararlanacağı dijital etki hedefimize olan bağlılığımızın bir örneğidir” şeklinde konuştu.